Kamperen in de natuur is gezond!

Gezond genieten in de natuur

Behalve dat het heel erg leuk is, is kamperen in de natuur ook nog eens super gezond. En dat geldt niet alleen voor de kinderen! Er is zelfs weleens onderzocht dat mensen die veel in de natuur zijn minder vaak de dokter bezoeken.

Door lekker in het zonlicht bezig te zijn krijg je vitamine D binnen. Je lichaam maakt ook endorfine aan: het gelukshormoon.

Als je lekker veel in de buitenlucht bent zorg je ervoor dat je meer zuurstof binnenkrijgt. Dit zorgt er weer voor dat je je meer ontspannen voelt. En wie ontspannen is, heeft over het algemeen ook een goede bloeddruk. Veel in de natuur verblijven zorgt ervoor dat je een stuk minder stress voelt. 

De natuur prikkelt je zintuigen op allerlei manieren. Dit is goed voor je ontwikkeling. Kinderen leren door zich uit te leven in de natuur om te gaan met onder andere samenwerken en het oplossen van problemen wat er weer voor zorgt dat ze zelfvertrouwen krijgen. 

Met kamperen in de natuur krijg je vaak veel meer beweging dan thuis. Heel fijn dat je voldoende beweging krijgt zonder dat je naar de sportschool hoeft. 

Natuurcampings in Nederland

Veel mensen hebben een heel duidelijk beeld van de camping die zij zoeken, maar vinden het moeilijk om deze ook daadwerkelijk te vinden tussen al het aanbod op internet. Met deze website zijn wij op zoek gegaan naar de leukste natuurcampings in Nederland. Voor ons is het belangrijk dat de camping zich richt op de natuur, dat er geen massale activiteiten of voorzieningen zijn, maar juist dat kleinschalige gevoel is belangrijk. Voor kinderen worden er in schoolvakanties wel wat leuke activiteiten georganiseerd, maar het programma is niet te vol en massaal. Er moet ook ruimte overblijven om samen quality time door te brengen en op ontdekkingstocht te gaan in de omgeving. De kampeerplaatsen moeten ruim opgezet zijn en de nodige privacy bieden. De huisjes op de campings moeten ditzelfde gevoel geven. En niet onbelangrijk: het liefst moet je vanaf de camping zo de natuur in kunnen gaan! 

Bekijk alle natuurcampings